New York Times: НАТО се подготвя за война с Русия, доказателствата са налице

New York Times: НАТО се подготвя за война с Русия, доказателствата са налице
A A+ A++ A

Както съобщава американското издание The New York Times бившият постоянен представител на САЩ в алианса Иво Даалдер е заявил, че по-рано НАТО не е мислила сериозно за защита на своята територия, но това е необходимо да се направи сега.

Съобщава се, че ръководството на алианса се отдалечава от тактиката за възпиране на хипотетична атака на Русия от страна на европейски членове на НАТО, за да се спечели време, необходимо за предислоциране на части от американската армия на фронтовата линия за нанасяне на ответен удар със силите на общата съюзническа армия.

Според автора на статия, публикувана в The New York Times, западни военни анализатори са проучили опита от първите дни на войната, когато руската армия успява да окупира за една седмица територии, по-големи от балтийските страни.

Възоснова на натрупания опит страните от Северноатлантическия алианс са започнали подготовка за вероятен сценарий, при който те трябва незабавно да отблъснат руската заплаха.

За тази цел, в страните от НАТО, граничещи с Русия, се провеждат учения за бойно координиране на подразделенията, а също така има значително увеличение на бюджета за отбрана както на военния блок като цяло, така и на отделните негови членове.

#НАТО #война #Русия #New York Times

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"