България ще се включи в световния протест на Анонимните срещу правителствата

България ще се включи в световния протест на Анонимните срещу правителствата
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Срещу сегашния начин на живот, демографската криза и ниското заплащане на труда ще протестират българи от различни градове в рамките на световния протест на Анонимните срещу сегашните правителства, обяви Янаки Ганчев, председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникации и интернет услуги и комендант на националното събитие.

Протестът е насрочен за понеделник и целта му е да събуди хората, а след успешното му провеждане България „няма да бъде същата", заяви Ганчев, цитиран от „Дарик".

Според неговите очаквания само в София се очакват около 5000 участници, а в Пловдив и Благоевград също е заявено активно участие.

В столицата шествието ще тръгне в 1.008 часа от Националния дворец на културата и ще завърши пред храм-паметника „Св. Александър Невски".

„Системата не е счупена, така е създадена и форматът е 45+23 години и ние й казваме "стига". Да се борим за едно по-добро съществувание, това не е престъпление", коментира още Ганчев.

Според Георги Палпурин, един от организаторите на протеста, политическият модел не се е променил.

„Твърди се, че сме преминали от един социалистически строй, който се стремеше към комунизъм, към развита пазарна икономика. Но в една среда, в която благата се разпределят, около половин година българският гражданин работи за държавата, се чувства едно неудовлетворение от това, което се връща към гражданите", каза още Палпурин.

#България #протест #управление #Анонимните #правителства #Янаки Ганчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино