Борисов зове партийните лидери да коментират бюджета (ВИДЕО)

Борисов зове партийните лидери да коментират бюджета (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

"Честно беше да имаме отговор от партията на промяната с кого желаят и от кой очакват подкрепа. От всички означава, че нямат никакво намерение да го правят - всички са ДПС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". Честно е преди да се състави правителство лидерите на всяка партия да из коментират бюджета и да кажат какво ще гласуват", заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Най-добронамерено се обръщам, преди да ни бъде връчен първият мандат, към лидерите на партиите да коментират бюджета и да кажат на кое решение се спират", каза Борисов.

"Работихме по приоритетите по законодателната рамка - това са над 30 закона, те не са лишени от съдържание, някои са разгледани детайлно. Нямаме спор, че е нужно работещо Народно събрание, което да взема решения и да излъчи правителство. Много ни изненадва, че днес темата е друга, че нашите колеги от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията, искат от ГЕРБ да се разграничава от някакви модели. В момента наблюдаваме спирала от дългове, никакви инвестиции, липса на План за възстановяване и устойчивост", коментира Десислава Атанасова.

По думите на Деница Сачева огромният дефицит е в резултат на политическата криза.

"Свиването на дефицита без да се пипат данъци може да става с не повече 1 процент на година, което ще обезсмисли референдума за еврозоната. Не отговаряме на нито един критерии, магическо решение няма и трябва или да се вдигат данъци или да се отложи влизането в еврозоната. Изискват се трудни политически решения и отговорност от всички партии в парламента", каза Деница Сачева.

Според Делян Добрев се изискват непопулярни решения, които да бъдат взети от много голямо мнозинство в Народното събрание.

Красимир Вълчев коментира, че в представените параметри няма нито един лев допълнително за системата на висшето образование.

"Разходите за храна не са актуализирани. Има скрити дефицити в бюджета", допълни Вълчев.

#Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"