Бързи и вкусни пълнени чушки за заетите хора
Пълнените чушки са едно от най-популярните ястия в балканската кухня. Обикновено тази рецепта изисква известно време за приготвяне, но с тази рецепта можете да се насладите на вкусното ястие за само 15 минути.
Съставки:
- 4 броя средно големи чушки
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 морков
- 1/2 чаена чаша ориз
- 1/2 чаена чаша доматен сок
- 1/2 чаена чаша гореща вода
- 1 супена лъжица зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изберете чушки, които са подходящи за пълнене. Изрежете връхчето им и почистете от семената.
Измийте и нарежете на ситно лука и чесъна. Изберете морков, почистете го и го нарежете на малки кубчета.
Загрейте зехтина в тиган и добавете лука, чесъна и моркова. Препържете за около 2 минути, като разбърквате постоянно.
Добавете ориза и препържете за около минута.
Налейте доматения сок и горещата вода и разбъркайте. Оставете да ври около 5 минути, докато оризът омекне.
Добавете сол на вкус и разбъркайте.
Напълнете чушките с месото и поставете в тигана.
Добавете около 1/2 чаена чаша вода и поставете върху горния капак.
Гответе на средна до висока температура за около 10 минути, докато чушките се сварят.
Сервирайте и насладете се на вкусното ястие.
Тази рецепта за пълнени чушки е лесна и бърза, но все пак ще ви осигури вкусен обяд или вечеря. Можете да я приготвите още днес
Още по темата:
- » В затвора в Белене: Откриха наркотици, скрити в чушки
- » Вкусът на семейните празници: Традиционните пълнени чушки с боб
- » Традицията повелява..: Печени чушки в буркани за зимата