Русия гони молдовски дипломат като ответна мярка

Русия гони молдовски дипломат като ответна мярка
A A+ A++ A

Руското министерство на външните работи обяви, че гони молдовски дипломат като огледална мярка на експулсирането на руски дипломат от Кишинев миналата седмица, предаде Ройтерс.

Външнополитическото ведомство заяви, че е извикало молдовския посланик, за да бъде уведомен за обявяването на конкретния дипломат за персона нон грата, както и за да бъде му бъде връчена протестна нота за "неприятелските стъпки срещу Русия и редовните антируски изявления" от страна на Кишинев.

Миналата седмица Молдова съобщи, че гони руски дипломат. Правителствен говорител обвърза експулсирането с действия на служители на посолството на Москва по отношение на молдовските гранични власти по случай с отказ за допускане в Молдова на руски регионален политик, който беше спрян на летището в Кишинев, след като беше обявен за нежелан в Молдова.

По-конкретно става дума за визита на президента руската република Татарстан Рустам Миниханов, който искаше да посети Молдова, за да подкрепи кандидатурата на местен проруски политик на избори.

Кишинев, който миналата година подаде молба за присъединяване към ЕС заедно с Киев, многократно е обвинявал Москва в опити за дестабилизиране на Молдова. Русия отрича обвиненията.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"