БСП внася референдума срещу джендър идеологията: Битката за децата за нас е кауза

БСП внася референдума срещу джендър идеологията: Битката за децата за нас е кауза
A A+ A++ A

БСП инициира провеждане на референдум с въпроса „Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?“ и днес Инициативният комитет внася официалната регистрация в деловодството на Народното събрание.

„От БСП не искаме да се допуска джендър идеологията сред децата и учениците. За нас битката за децата е кауза, тя е надпартийна и национална“, коментира партийният лидер Корнелия Нинова.

„В Инициативния комитет се включиха авторитети, учени, адвокати, психолози, спортисти, авторитетни обществени личности, които се ангажират с тази кауза“, добави тя.

Адвокат Владимир Шейтанов от Инициативния комитет посочи, че има пропуски в законодателството и заради това целта на референдума е да се подобри.

„Започваме събиране на подписи, за да се чуе гласът на обществото желае ли неговите деца да се занимава в училище със сексуални права и идентичност на деца в детската градина и първите класове на училището или искаме образователната система да остане ковачница на кадри“, коментира той.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »