Бойко Борисов: ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях

Бойко Борисов: ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях
A A+ A++ A

„ГЕРБ-СДС започват днес по сектори да разговаря по програмата на ПП-ДБ, за да видим колко е реалистична, дали е надценена, дали е финансирана. Ясно е, че 50 млн. в инфраструктура за Юг-Север ги няма". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента за преговорите с ПП-ДБ.

Борисов обяви, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС започва да разговаря по програмата на ПП-ДБ, за да се види колко е реалистична и дали е надценена. Той отговори на въпрос кое е по-решаващо за кабинет програмата или министрите, като според него това е програмата. "Ако ние се разберем по програмата, няма да има значение в кой мандат ще се случи", каза лидерът на ГЕРБ.

"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но не е честно към нашите избиратели да го направя. Ние не сме поставяли ултиматуми, благодаря на акад. Денков, че го каза. За да говориш за втори мандат и да казваш, че няма да покажеш правителство, дотогава е някак си нелогично. Второ, когато казваш, че не искаш подкрепа от ГЕРБ и СДС, а от другите", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той разкритикува подхода ПП-ДБ да обясняват, че с ГЕРБ няма да се получи, но с другите би могло и да получават плаващо мнозинство.

Няма да се получи по този начин. Избягвам думите ултиматум, предупреждение. Едва ли не Гюров говореше за победата си, едва ли не имало парламент заради тях, това не можем да им го спестим, защото не е вярно. Парламент щеше да има без тях“, каза Борисов.

Борисов отбеляза, че ще прояви търпение, въпреки обидното отношение на ПП-ДБ и според него все пак днешния ден трябва да се използва, за да се видят програмите, като лидерът на ГЕРБ е оптимист, че по тази тема ще има разбиране. „Ние сме искрени, коректни и точни и ще продължим и днес, макар че трябваше 10.00 ч. да почнем - те не са готови. Нашите депутати отидоха да ги поканят групите да работят", добави още Борисов.

Според него за бъдещ кабинет няма смисъл да се говори за квоти, а най-доброто от всички партии. Той отбеляза, че експертите на ГЕРБ са станали политици. "Краси Вълчев, какъв политик е - той е експерт", смята Борисов. „Ако нямат сериозен план да направим правителство - това е вече бих го нарекъл изнудване. Няма да ви кажем нищо, провалете си вашия мандат, скарайте се с всички останали, за да можем след вас да минем и да си говорим с тях".

Според него също така ПП-ДБ вече признават, че ГЕРБ е първа сила с избора на председател и затова, че са казали, че им позволяват да ги контролират. „Виждате ли колко е нелепо дори и това – ако ние сме лоши, даваш на лошия да те контролира. Има ли логика? Няма“, заяви той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »