Украински агенти се провалиха в опит да взривят Путин с дрон, носещ 17 кг експлозив

Украински агенти се провалиха в опит да взривят Путин с дрон, носещ 17 кг експлозив
Стоп кадър/1ТВ.РУ
A A+ A++ A

Агенти на украинските тайни служби направиха опит да убият руския президент Владимир Путин с дрон камикадзе, натоварен с експлозиви, но строго секретната им мисия се провали, след като безпилотната машина се разби на няколко километра от целта.

Украинските сили са изстреляли дрон UJ-22, въоръжен с 17 килограма експлозив C4 в неделя. Целта на летателния апарат е била да достигне до индустриалния парк Руднево с очевидната мисия да ликвидира Путин, пише германският вестник Bild.

Замисълът на украинците обаче претърпява провал, след като дрона се разбива на киломентри преди да достигне целта си, съобщава изданието, като се позовава на публикация в Twitter на украинския активист Юрий Романенко.

Романенко, който твърди, че има тесни връзки с разузнавателните служби на Киев, заяви, че агенти на тайните служби са получили информация за пътуването на Владимир Путин до промишления обект и са решили да направят опит да убият руския лидер.

Според Романенко дронът-камикадзе, който се разби в село Воровского на 12 мили източно от индустриалния парк Руднево, е същият, които украинските военни са изстреляли като част от заговора за екзекуцията на Путин.

„Путин, ние се приближаваме. Всички чуха и видяха новината за дрона, който долетя до Москва, но не избухна. И така, този дрон летя с причина“, заяви Романенко, цитиран от Bild.

„Миналата седмица нашите разузнавачи получиха информация за посещението на Путин в индустриалния парк Руднево. Съответно нашият дрон-камикадзе излетя, премина ПВО защитата на Руската федерация и се разби недалеч от Руднево“, уточнява той.

Киев все още не е коментирал официално твърденията на Bild.

Дронът UJ-22, които има обхват от 500 мили, наистина се разби близо да село Воровского в неделя. Тогава в социалните медии се появиха кадри, които показват унищожената летателна машина близо в гора близо до Москва. Дронът е бил натоварен с 30 блока взрив С40, които се използват от американската армия, пише "Телеграф".

#Владимир Путин #опит за атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"