Нинова скочи: Гледаме ви цирковете трети ден, БСП няма да участва в тях

Нинова скочи: Гледаме ви цирковете трети ден, БСП няма да участва в тях
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разграничи парламентарната си група от поведението на останалите в НС.

Причината за това станаха отново дебатите около Правилника за дейността на НС и възникналия спор за осигурителния стаж на народните избраници.

"Трети ден ви гледаме цирковете, първи ден мълчим, втори ден мълчим, днес няма да мълчим. Разграничаваме се от БСП от това, което се случва в парламента, защото знам какво мислят хората – депутатите се грижат само за себе си, моля ви да се знае кои депутати и кои партии, защото БСП не участва в този цирк", скочи тя.

"Карайки се днес тук за 1-2% за осигурителен стаж на депутатите със заплати над 6 000 лева, не изглежда добре. Карате се за поредната привилегия на депутатите, без да мислите за това, че 30% от населението на страната живее под прага на бедност и без това не изглеждаме добре в очите на хората, а как изглеждаме в очите им, когато се караме за 1% осигурен стаж", обвини още Нинова.

"Минавате цялата граница, като се карате с епитети, които не искам да повторя за някой лев отгоре. От сутринта се занимаваме само със себе и с глупости, а за БСП днес най- важното е бюджетът на държавата, които се отнася за от бебето до пенсионера, защото оттам зависи колко ще е минималната заплата, колко ще е майчинството, болничните, пенсиите", коментира червената шефка.

Тя отсече, че докато депутатите се карат, служеният кабинет днес внася бюджет.

"Внася го, защото изхарчи парите на държавата и не може да се продължи след юни без бюджет и сега в МС се гласува един бюджет, който не се одобрява от никого в държавата – работодатели, синдикати, авторитетни икономисти, тук няма нито една партия, която да го подкрепи и въпреки това на инат правителството го приема и го внася и после ще кажат - депутатите не стават, партиите са виновни. Парламентарната република си отива и вие се карате като каруцари на улицата." нападна Нинова.

"Гълъб Донев вече се изказа срещу партиите, депутатите и парламента и вие тук дума не обелвате за това. БСП е партия с опит и сме сериозни хора. Този бюджет на МС ще влезе в зала и имаме няколко варианта. Или го приемаме на първо четете и между първо и второ търсим начин да го променим, или втория вариант, както чувам от ПП, че ще бъде отхвърлен от НС на първо четене и МС ще направи друг. Кой ви дава гаранция, че МС ще приеме друг", риторично попита тя.

Според нея и президентът Румен Радев използва ситуация, за да обвини партиите.

"Като го върнете този бюджет, Радев ще каже - ето ги партиите и депутатите, не се грижат за хората. Има огромна игра и задкулисие в момента", отсече Корнелия Нинова.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници