Андрей Чорбанов: Повече шансове има правителство, базирано на експертност

Андрей Чорбанов: Повече шансове има правителство, базирано на експертност
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

"Математиката ясно казва, че А+Б е равно на Б+А, така че дали ще има уговорка за първия или за втория мандат, това за нас, гледащите отстрани, някак е без значение". Това коментира пред БНТ Андрей Чорбанов, зам.-председател на парламента от "Има такъв народ".

Той заяви, че трябва да има стабилно правителство, защото държавата е поставена пред тежки условия и трябва да се ратифицират много закони, а правителството да изпълнява решенията на парламента.

"Ще подкрепим политики, които отговарят на нашите разбирания, но при сформиране на правителство между първия или втория, ще бъдем отговорна опозиция".

По думите му преговорите и списъците с министри са игра за публиката и се правят заради избирателите на първите две формации.

"Не би следвало ние да даваме оценка на тези процеси, защото не участваме в тези разговори. До нас не се допитват за политики, камо ли за състав на кабинет", каза зам.-председателят на НС.

Чорбанов предполага, че ще има кабинет, но не толкова заради желанието на първите две коалиции, а заради външнополитически натиск.

#Андрей Чорбанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници