Маршрутът, по който се движил Гешев, е бил променен

Маршрутът, по който се движил Гешев, е бил променен
A A+ A++ A

Насочена осколочна бомба е била взривена дистанционно под автомобила, в който е пътувал главният прокурор Иван Гешев, предава "24 часа".

Става въпрос за атентат, а не за инцидент, коментира източник. Гората около мястото на взрива е била напълно унищожена. При първоначален оглед се намират сачми, от ударната вълна осколките са потрошили дърветата в радиус от 20 метра.

Ударната вълна е произвела пламък над 5 метра. Според сапьорите на място взривът е бил мощен като за убийство.

Гешев е пътувал в бронирано ауди и това го е спасило, научи още "24 часа". Бронираната кола, в която е бил главният прокурор, е с пукнати стъкла и множество щети.

Според информирани той ползва няколко бронирани автомобила. Затова и на публични събития журналистите са го забелязвали да пристига с различни марки коли. Днес кортежът на главния прокурор също е бил от бронирани автомобили, което вероятно обяснява и липсата на сериозно пострадали.

Ползвани са колите, с които Гешев пътува за Украйна. Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Главният прокурор обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

#Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"