Русенски прокурори излязоха пред Съда в подкрепа на Иван Гешев

Русенски прокурори излязоха пред Съда в подкрепа на Иван Гешев
A A+ A++ A

Прокурори от Окръжна прокуратура - Русе, Районна прокуратура - Русе, следователи от Окръжен следствен отдел и съдебните служители при трите институции излязоха в 11:00 часа пред Съдебната палата в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след атентата вчера. Окръжният прокурор Георги Георгиев заяви, че посегателството срещу Гешев и семейството му е било свързано най-вероятно с работата и дейността на главния прокурор.

„Ние също сме притеснени от това, че години напред ставаме свидетели на едно политическо говорене, което е в ущърб на прокуратурата и следствието като съсловие и професионална гилдия. Смятаме, че всичко това уронва авторитета ни, злепоставя ни и в крайна сметка ни прави уязвими към всичко, което се случва с главния прокурор и може да се случи с всеки един от нас“, каза Георгиев, предаде Русе Медиа.

Той припомни, че работата на прокурорите е да бъдат държавни обвинители и да застават срещу престъпниците вместо българските граждани, които са пострадали от престъпления. „За да можем ние да вършим добре и успешно тази работа, се нуждаем и от имунитет, и от несменяемост , но и от сигурност. Тази сигурност ми се ще да я усещаме повече в българските граждани и в българските институции. Затова сме тук днес, ние ще продължим да си вършим работата, но очакваме подкрепа и от обществото“, заяви още окръжният прокурор на Русе.

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »