Всеки знак от зодиака има късметлийски ден от седмицата: Вижте своя

Всеки знак от зодиака има късметлийски ден от седмицата: Вижте своя
A A+ A++ A

Астрологията може лесно да обясни аргументите зад любовта на всички към петък. Този ден се управлява от Венера, планетата на любовта, удоволствието и творчеството – кой би желал нещо повече? Всъщност всеки ден от седмицата се управлява от една от седемте традиционни планети, така че ако се чудите какъв е вашият щастлив ден въз основа на зодията ви, може да разберете много лесно.

Планетите са изиграли огромна роля в подреждането на календара още в древната елинистическа епоха. Тъй като според някои вярвания в неделя се отбелязва началото на нова седмица, тя се управлява от Слънцето. Понеделник се управлява от Луната, вторник се управлява от Марс и т.н.

Астролозите можели да видят седемте традиционни планети с просто око (телескопите все още не били навлезли), така че използването на значението само на тези планети е било всичко, което е можело да се използва като ориентир. Астролозите дори открили начин да проследят движението на Слънцето през знаците, като по този начин осигурили 365-дневния календар – по същия начин, по който проследявали лунните фази всеки месец.

По същество много от системите, които се използват на Земята, се привеждат в съответствие с планетарното движение. Тъй като всеки знак се управлява от една от седемте традиционни планети, вие въплъщавате качествата на тази планета и деня, в който тя управлява, може да бъде използван във ваша полза.

Ето кой е вашият щастлив и късметлийски ден от седмицата според зодията ви:

Лъв: Вашият щастлив ден е неделя

Като слънчев знак на зодиака, неделя е вашият ден, в който да заблестите. Това е идеалният ден за вас, за да дадете приоритет на творческата си енергия или да поставите нови вълнуващи цели за следващата седмица. Желанието ви за признание за постиженията, които сте постигнали предишната седмица, вероятно ще дойде на този ден. И тъй като това е горивото, което ви вдъхновява, това признание ви подхранва да продължите напред. Като лидер на зодиака, ентусиазмът ви за следващата седмица влияе положително на другите да стъпят с оптимизъм в следващите дни, оставяйки напрежението от последната седмица зад гърба си.

Рак: Вашият щастлив ден е понеделник

Управлявани от Луната, вие обичате да давате приоритет на изливането на емоциите си, а понеделник е най-подходящото време за това. С края на уикенда може да сте склонни да се чувствате изцедени и е изключително важно да отделите време за освежаване за следващата седмица. Понеделник е идеален за прекарване на времето у дома и приготвяне на храна за всеки ден. Като Рак сте склонни да се грижите за хората около вас, така че подготовката на храната в началото на седмицата е важна. Понеделник е най-добрият ден, за да се настроите емоционално, за да можете да преминете през седмицата с ясен разум и отворено сърце.

Овен и Скорпион: Вашият щастлив ден е вторник

Като зодиакални знаци, управлявани от Марс, вторник е идеалният ден за вас да стартирате нови проекти и вълнуващи нови идеи. Като ден от началото на седмицата имате няколко дни за почивка и размисъл, преди да започнете нещо, което ще изисква много енергия. Да имате амбиция е от съществено значение, но как и кога ще решите да се възползвате от тази енергия е от голямо значение. Всичко, което започнете в този ден, ще има по-голям шанс да се случи, особено ако сте Скорпион. Ако сте Овен, вълнението от започването на нещо ново може да е по-голямо от реализацията му, но така или иначе вие имате огнената енергия на Марс на ваша страна.

Близнаци и Дева: Вашият щастлив ден е сряда

Като психически заредени знаци на зодиака, сряда е денят, управляван от Меркурий, планетата на идеите и общуването. За вас този ден е оптимален за насрочване на срещи, съставяне на списъци или изпращане на имейли. Щастливият ви ден е в средата на седмицата, така че имате достатъчно време да свършите другите си задачи преди и след този ден. Като Близнаци винаги сте изпълнени с идеи – този ден е идеален да поспрете за момент и да нахвърляте идеите си върху хартия. Ако сте Дева, сряда е идеална за проверка на списъка ви със задачи и извършване на необходимите корекции. Като два знака, които често могат да се чувстват разпръснати, сряда вероятно ще се почувства като най-продуктивния ден от седмицата за вас.

Стрелец и Риби: Вашият щастлив ден е четвъртък

Идеалистичен и оптимистичен, денят, в който сте склонни да процъфтявате най-много, е четвъртък, тъй като той се управлява от Юпитер, планетата, която перфектно олицетворява вашата обширна и духовна природа. Четвъртък е идеален да се отдръпнете за малко назад и да погледнете общата картина, за да сте сигурни, че вашите ценности все още са в съответствие с това, което сте започнали. Виждате живота като безкрайно пътуване и на този ден можете да направите пауза и да оцените докъде сте стигнали. Този ден е идеален за пътуване или гмуркане в ново проучване, което предизвика интереса ви. В този ден ще можете лесно да се свържете с идеалите си за света около вас.

Телец и Везни: Вашият щастлив ден е петък

Никой не се вълнува за петък като вас, тъй като вашата управляваща планета Венера управлява този ден. Като знаци, които дават приоритет на комфорта, стабилността и общуването, ще откриете, че повечето социални събития или творчески начинания, които инициирате, наистина процъфтяват в този ден, точно навреме, за да се отдадете на време само за себе си през уикенда. Ако сте Телец, петък е отличен момент да работите върху нещо креативно и продуктивно, което да донесе стабилност и сигурност в живота ви. Ако сте Везни, петък е оптимален за забавни социални събирания и можете да се уверите, че вашите приятели, както и потенциалните ви любовни партньори са в добро настроение с наближаването на уикенда.

Козирог и Водолей: Вашият щастлив ден е събота

Структурата и дисциплината са точно по вашата част и тъй като това са двата знака, управлявани от Сатурн, планетата на границите, събота е денят, в който наистина можете да свършите нещата. Желанието ви за организиране на продуктивен работен процес или излети с голяма компания наистина ще процъфтява в този ден и ще ви позволи да поставите финалните щрихи върху целите си преди началото на следващата седмица. Като основен и фиксиран знак, желанието да завършите седмицата силно е много важно за вас и ключовото е да се уверите, че не сте пренебрегнали каквато и да било работа или бизнес възможности.

#зодии #зодиак #зодиака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници