Младок камикадзе се блъсна в магазин, едва не помля майка с дете и още двама (ВИДЕО, СНИМКИ)

Младок камикадзе се блъсна в магазин,  едва не помля майка с дете и още двама (ВИДЕО, СНИМКИ)

Стоп кадър/Охранителна камера

A A+ A++ A

Младок камикдзе се блъсна в магазин в бургаския кв. Черно море. Случаят е от миналата седмица, но видео от инцидента се появи чак сега.

Младежът се спуска с бясна скорост по централната улица в квартала и на кръстовище, което се явява и площад на населеното място, без видима причина рязко завива, като се удря в магазин за електроматериали.

Магазинът за елматериали, в който се забива автомобилът. Снимка: novinite.bg

Пред него и съседния магазин има хора, включително майка с детенеце в количка. „Само метър по-близо и те щяха да бъдат смлени на кайма”, разказват с ужас очевидците.

Камикадзето помолило да не се вика полиция, но магазинерите се обаждат на 112. Направен е оглед на местопроизшествието. Щети почти няма, с изключение на една счупена плочка, тъй като сградите са издигнати на коло 60-сантиметров постамент.

Изкъртената плочка. Снимка: novinite.bg

Шокът обаче остава дни след случая. „Както седях в магазина, изведнъж се чу страшен трясък”, разказва Д. Б., собственичката на магазина за елматериали, върху който връхлита колата. „Ако го нямаше постамента, щеше де влети директно вътре. А майката с детенцето с количката, а и останалите хора, трябва да палят свещи в някоя църква, защото само метър ги делеше от връхлитащото возило. Цяло чудо е и, че на кръстовището нямаше други коли, защото щеше да стане меле”, допълва тя.

Ул. Дунав, по която се спуска комикадзето. Снимка: novinite.bg

Сведетел, който за малко не става жертва, добавя, че пишман шофьорът дори не се е опитал да спре: „Видяхме, че колата се движи с висока скрост, идвайки по централаната улица, но на никого не му хрумваше, че може да промени движението си направо и да завие толкова рязко към нас. Всичко се случи така бързо и неочаквано, че никой от нас не успя да реагира и да се отмести, поне инстинктивно.”

Общ изглед на мястото на инцидента. Снимка: novinite.bg.

Според свидетелите, отзовалите се полицаи са напрвили тест за алкохол, който е бил отрицателен, но не са направили тест за наркотици.

Изпратихме запитване до ОД-МВР – Бургас с въпроси дали е имало спирачен път, какви тестове са направени на шофьора и какви са резултатите им.

След светкавичната реакция на говорителя Цвети Рандева, става ясно, че водачът е дейстително е загубил управление и не е успял да спре навреме. Щети почти няма, с изключение на гореописаната счупена плочка. Тест е направен само за алкохол, бил е отрицателен. Не имало необходимост от тест наркотици, тъй като водачът е бил адекватен, но силно изплашен от инцитента.

Нищо обаче не го оправдава за високата скорост, с която се е движил в населеното място.

Ани Романова, novinite.bg

#Бургас #инцидент #катастрофа #камикадзе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници