Министър Стоянов: Българските ВВС имат нужда от скоростно доставяне на нова техника

Министър Стоянов: Българските ВВС  имат нужда от скоростно доставяне на нова техника

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Българските Военновъздушни сили имат нужда от скоростно доставяне на нова техника. Имаме уверението на американското правителство, че първите изтребители F-16 ще пристигнат у нас в началото на 2025 г. Това сподели в ефира на bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Той увери, че това няма да бъде последният парад с участието на самолетите МиГ-29 и добави, че следващата седмица ще получим от Полша и втория поръчан двигател за изтребителите ни.

От думите на военния министър стана ясно още, че в проектобюджета на правителството са заделени малко над 3,4 млрд. лева за нуждите на армията ни, от които над 700 млн. са предвидени за модернизация.

Той отбеляза, че тази година модернизацията ще обхване най-вече състава на Сухопътните ни войски.

Българската армия беше там, където трябваше да бъде – в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско, защита на границата, мисиите по медицинска евакуация, донорски ситуации. В същото време Българската армия продължава да участва в операции на ЕС и НАТО. Ние сме много добре приети от нашите съюзници и от партньорите. Българските военнослужещи са се доказали като можещи и знаещи, обясни министър Стоянов.

Той подчерта, че договори за под 100 млн. лв. ще бъдат сключени по отношение на Военноморските сили.

„Ние работим усърдно в тази посока. Нараства броят на незаетите длъжности и това е причината за оценката, която беше дадена за последния доклад. Процесът на модернизация е много забавен. 30 години Българската армия беше подценявана, добави ресорният министър.

По думите му самочувствието, с което посрещаме празника, е повдигнато заради свършеното през последната година, пише novini.bg.


#Димитър Стоянов #ВВС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"