Бивш шеф на НСО: Има въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни

Бивш шеф на НСО: Има въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни. Това обясни пред БНР ген. Красимир Станчев, бивш началник на Националната служба за охрана.

"Първото нещо, което трябваше да се случи, не беше да се дават изявления под въздействието на емоции. Визирам господин Сарафов. Не ми се виждат сериозни тези неща".

Той обясни, че да се действа така срещу брониран автомобил е несериозно. Станчев посочи, че едно такова превозно средство струва над милион и половина.

Това, което ми направи неприятно впечатление, е, че час и половина преди взрива пристига някакъв израелски експерт и той е допуснат до разследване на този случай, посочи Станчев.

"Не е сериозно една държава да не може да изцеди докрай ресурса на своите институции, тогава да каже дали липсва нещо и да бъде поканен някой по официален път. Да хванеш някого от аерогарата и да го заведеш на това място, което беше отцепено повече от 24 часа, не ми звучи сериозно"

Той отбеляза още, че му се струва недопустимо да не се проверят местата, където колата намалява, излиза или минава по мост.

Красимир Станчев не разпознава изказванията след взрива като удовлетворяване на обществения интерес, а на нечий друг интерес.

"Общественият интерес се нуждае от доказани факти".

Няма как НСО да възпре охраняваните лица да пътуват със семейството си, но на мен този факт ми остава малко неизяснен в случая, отбеляза бившият шеф на Националната служба за охрана.

Станчев не пожела да прогнозира колко време може да продължи разследването на този случай.

Той изрази надежда, че от Прокуратурата ще дадат повече информация по случая, когато се изяснят нещата, а не когато се намести версията.

#взрив #Иван Гешев #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »