Диетолог разкри кое е най-полезното пилешко месо

Диетолог разкри кое е най-полезното пилешко месо

pixabay

A A+ A++ A

Пилешкото месо съдържа минимално количество мазнини, така че повечето експерти смятат гърдите за най-полезната част от пилешкия труп. Но за да извлечете максимална полза за здравето си от консумацията на това месо, трябва да спазвате определени правила. Това съобщава диетологът и гастроентеролог д-р Наталия Сичева, разкрива Actualno.com.

Може да се консумира и бутчето, но препоръчвам да го консумирате на обяд, а по-слабите гърди за вечеря. В гърдите има много малко мазнини. Подбедрицата и бедрата са по-близо до червеното месо, има достатъчно количество наситени мазнини, които не трябва да премахваме напълно от диетата, но в същото време е добре да ги ограничим“, споделя експертът.

Според д-р Сичева пилешкото месо ще има толкова мазнина, колкото свинското или тлъстото телешко месо, ако не се махне кожата. Същото важи и за частта от гърдите с кожата. Тя пояснява, че е по-добре пилето да се готви по такъв начин, че да не образува хрупкава златиста коричка, тъй като това е продукт на гликиране, който кара колагеновите влакна да се слепват, а това от своя страна води до стареене на кръвоносните съдове и кожата.

Диетологът подчертава, че приготвеното на пара или варено пилешко е най-полезно за организма. Според нея пилешкото месо не трябва да се включва ежедневно в диетата, а е по-добре да се редува с риба и други видове месо.

#пилешко месо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници