Италианци предпочитали български и румънски регистрационни номера

Италианци предпочитали български и румънски регистрационни номера
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Все повече италианци регистрират автомобилите си в България и Румъния, за да избегнат местните данъци и глобите, пише вестник „Фигаро", позовавайки се на български медии.

В същото време уебсайтовете, които дават съвети как се прави това, се множат, предаде информационна агенция „Фокус".

Вестникът посочва, че „Бентли" със софийска регистрация в центъра на Милано не означава непременно, че български новобогаташи са пристигнали в града. Същото важи за регистрираното в Пловдив „БМВ", което кара със 160 км/ч по околовръстния път на Рим, както и за „Ауди"-то от Букурещ, което е паркирано пред една сграда и трупа глоба след глоба.

Благодарение на българските и румънските регистрационни номера, сладкият живот все още е възможен, коментира „Фигаро".

Колкото до констатираните от радарите нарушения, всички твърдели, че глобите и други подобни документи никога не стигат до България.

За разлика от собствениците на другите отвъдалпийски коли, тези нарушители не рискували да им се отнемат шофьорски точки. Освен ако нарушението им не бъде констатирано от полицай, което е все по-рядко заради засиленото използване на радари и други системи за електронно наблюдение.

„Не трябва да се допуска българи да продават колите си на чужденци, когато са още с български регистрационни номера. Автомобилите напускат страната с наши номера и дълго време се карат все едно са български. Когато стане катастрофа, претенциите идват в Национално бюро на българските автомобилни застрахователи" каза преди няколко месеца Атанас Табов, председател на Управителния съвет на организацията.

По тази причина се заговори за законова забрана собственик на автомобил с постоянен адрес в друга държава да притежава кола с български регистрационни номера.

Още през 2011 г. се писа, че в Румъния се предлага услуга за получаване на местожителство в България в комплект с регистрацията на автомобили. Румънци се местели, за да избегнат високите такси за регистрация на автомобил в страната си.

#Италия #България #Румъния #регистрационни номера #данъци #коли #автомобили #регистрация #радари #глоби #нарушения #„Фигаро"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници