Реакции на депутати за исканото от Прокурорската колегия освобождаване на Гешев

Реакции на депутати за исканото от Прокурорската колегия освобождаване на Гешев

Стоп кадър/ФБ/ПРБ (архив)

A A+ A++ A

Предложението на членове на Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев ще ускори неговото освобождаване, коментира пред журналисти в парламента депутатът от ПП-ДБ Атанас Славов, предаде БНР.

"След като е задействана цялата машина във Висшия съдебен съвет, след като дори най лоялните на Гешев членове на ВСС искат сега неговата оставка, или ще се стигне до решение на ВСС за неговото освобождаване, или той ще бъде принуден да си подаде оставката, което безспорно е един много по-бърз механизъм."

Атанас Славов обаче уточни, че това предложение обаче няма да повлияе на решението на ПП-ДБ да не подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат.

От своя страна председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ призова за спазване буквата на закона.

"Не съм в течение с детайлите, но всяко действие трябва да бъде строго подчинено на законите и Конституцията на страната, защото противното, дори да е много добре оправдано политически, ще внесе прецеденти, които след това ще отекват дълго време."

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира от своя страна:

"Аз си задавам следния въпрос - ако се махне Гешев, и ако случайно се махне и Паметникът на съветската армия, какво ще прави доносническа България в българската политика ми е много интересно. Те имат две каузи общо взето, но като се върнем обратно в сериозния разговор, този въпрос трябва да бъде насочен към тях, тъй като очевидно е, че всичко това се прави с една много простичка цел - да се отнемат козовете от ръцете на Продължаваме промяната и доносническа България за това да не могат да подкрепят ГЕРБ."

Депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев приветства предложението на членове на Прокурорската колегия за предсрочното освобождаване на главния обвинител.

"Показва, че тези хора от ВСС са се присъединили към позицията на българските граждани и наистина ще проследим този процес в развитие. Ние подкрепяме отстраняването на господин Гешев."


#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници