Борисов влетя на срещата на Габриел с ПП-ДБ: Защо Асен Василев да не е министър

Борисов влетя на срещата на Габриел с ПП-ДБ: Защо Асен Василев да не е министър

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов връхлетя на срещата между Мария Габриел и ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ час след началото ѝ.

Той поздрави и седна на масата на преговарящите. Срещата не е определена като лидерска, а като разговор между кандидата за премиер с първия мандат Мария Габриел и парламентарната група на ПП-ДБ. На срещите с другите партии не присъстваха партийните лидери, но от ПП настояха за това.

"Имаме толкова много общи неща, че е грехота да не ги свършим" - каза лидерът на ГЕРБ.

"След като господин Асен Василев смята, че така може да се изведат публичните финанси, защо да не е финансов министър. По-силен ще е като позиция в парламента или какво? Денков, Панев - прекрасен министерски съвет, взаимен контрол", каза Борисов.

Той обясни, че е дошъл по-късно, за да може да се види, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които да могат сами да водят преговори и че не е лидерска партия, а равностойна на ПП-ДБ.

"Това не беше предизборна кампания, а обиди, нападки. Прави или не, няма смисъл да обясняваме. Ако ние бяхме водили такава кампания със своите опоненти, и вашите, и нашите избиратели щяха да считат за най-естественото нещо да се направи общ кабинет", каза той.

Борисов предупреди, че ако не се направи правителство, през август или септември ще се водят същите разговори, но с пропилени финанси.

"В името на България може да се направи добър кабинет. Макар че колегата Атанасов започна по неговия си начин да ни скара с другите - един милион снаряди. Ако ние имаме правителство, и два, и три милиона снаряди ще дадем", каза Борисов. А Атанасов се подразни: "Пак съм ти най-черен, бе, човек".

"Преспете още веднъж", посъветва ги Борисов. По-лошо от служебните правителства според него нямало, цитира го "24 часа".



#Бойко Борисов #среща #ГЕРБ #ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"