НАТО: И с Обама, и с Ромни САЩ остават приятели на Европа

НАТО: И с Обама, и с Ромни САЩ остават приятели на Европа
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ ще запазят много силни връзки с Европа в областта на сигурността, независимо от резултатите от президентските избори във вторник, увери генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

„Независимо кой ще победи, сигурен съм, че САЩ ще останат много силно ангажирани в трансатлантическите отношения", заяви Расмусен на пресконференция в Брюксел.

Той е категоричен, че НАТО „ще остане стълбът" на този съюз, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Заявявайки, че очаква резултатите от изборите със същото вълнение като всички хора, Расмусен определи като отлично сътрудничеството между НАТО и Барак Обама от идването му на власт през януари 2009 г.

Въпросите от областта на отбраната не заемаха голямо място в предизборната кампанията на кандидатите на Демократическата и на Републиканската партия.

Те влязоха в сблъсък главно във връзка с бюджета, който да се предостави на въоръжените сили след десетилетие на нарастване на бюджета на Пентагона.

Барак Обама планира да стабилизира бюджета на 2.9% от БВП в идните десет години, а Мит Ромни иска да го увеличи на 4% от БВП въпреки края на конфликтите в Ирак и Афганистан.

#Президент на САЩ #генерален секретар на НАТО #Републиканската партия #Демократическата партия #Пентагона #Брюксел #Андерс Фог Расмусен #НАТО #Европа #САЩ #Мит Ромни #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници