Борисов с ответен удар към Гешев: Лъже, не съм пращал СМС-и и заплашвал! Нямам къща в Барселона, не се плаша от арест

Борисов с ответен удар към Гешев: Лъже, не съм пращал СМС-и и заплашвал! Нямам къща в Барселона, не се плаша от арест
A A+ A++ A

"Аз не чух Румен Радев, не чух Атанас Атанасов, не чух Асен Василев, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН. Само аз съм му виновен. От каква позиция ще му предложа посланически пост." Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след изказването на главния прокурор Иван Гешев.

"Нито съм говорил, нито съм се чувал с прокурор.

Обадих се само на Гешев да изразя съчувствие към него и семейството му. Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват от държавния глава. На нито един прокурор и съдия не съм се обаждал. Не съм изпращал съобщения", категоричен бе бившият премиер.

"Аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че трябва да бъдат приети, ще бъдат приети. Убеден съм, че има сили, които като видят, че може да се състави правителство, започват да действат. Две или три години се иска оставката на Гешев. Когато госпожа Габриел го каза, ние станахме лоши. Вашите опорки, че някой ни покрива, се оказаха грешни", заяви още Борисов и продължи:

"Колко години мъкнат това с Барселона? Аз къща там нямам. Още повече сме убедени, че трябва да се направи правителство. Махането на Гешев става от Висшия съдебен съвет. Аз с никого не съм разговарял. На никого не съм давал указания.

Защо не каза нищо за Румен Радев или за Христо Иванов. Не каза за никого. Каза само моето име. Аз влияние от ареста ли имам? Това влияние е заслужено с избори"

"И повторен арест не ме плаши. Ние чакаме самият Гешев, който каза, че до седмици ще има решения по дела. Каквото си преценят, това да решават. Ние ще се опитаме да направим правителство и реформа. Казали сме същото, което всички останали", обяви още председателят на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »