Демерджиев: Гешев много закъсня, трябваше да прогледне отдавна как някои политици безчинстват

Демерджиев: Гешев много закъсня, трябваше да прогледне отдавна как някои политици безчинстват
A A+ A++ A

Първи коментар на вътрешния министър Иван Демерджиев, след изявлението на главния прокурор Иван Гешев, в което той обяви,че няма да подаде оставка и обвини, че му е предлаган посланически пост от името на Борисов, заплашван е заедно със семейството му и му е оказван натиска за прекратяване на делото срещу Борисов - Барселонагейт.

„Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна. Когато си затваряш очите и оставяш определени политици да безчинстват и да чакаш те да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях - това е много закъсняла справедливост”, допълни той.

Според министъра прокуратурата до голяма степен се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците.

„Какви са взаимовръзките - видяхте съвсем наскоро. След като политиците могат толкова бързо да променят ситуацията с главния прокурор, който е най-силната фигура в държавата по отношение на съдебната власт, не е редно да е така”, смята Демерджиев.

Министърът посочи, че визира политическата класа - тези, които имат влияние. „Те могат и да се променят, макар че в последните много години не са се променяли тези, които могат да влияят на съдебната власт”, каза той.

Във връзка с имената, посочени от главния прокурор, Демерджиев допълни: „Не отричам имената, които той назова. Това са част от имената. Към тях могат да се добавят още”, е мнението му.

Дали очаква искане на имунитети и арести, Демерджиев заяви: „Аз ги очаквам от деня, в който съм стъпил като вътрешен министър. И оттогава апелирам това да се случи. Не съм започнал тази борба в деня, в който са ми поискали оставката”.

#Иван Демерджиев #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"