ВИДЕО Сарафов: Гешев е гол цар, живеещ във вилата на регентите в Боровец без пари! Има 2 коли за 1 млн. лв. и слуги! Страх ме е и искам охрана

ВИДЕО Сарафов: Гешев е гол цар, живеещ във вилата на регентите в Боровец без пари! Има 2 коли за 1 млн. лв. и слуги! Страх ме е и искам охрана
A A+ A++ A

Както преди около 20 години, начело на институцията имаме неуравновесен човек, който е присвоил прокуратурата като своя частна собственост."

Това каза на изключително остър брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той на два пъти сравни Иван Гешев - очевидно с никола Филчев.

Сарафов иронично отговори след брифинга на главния прокурор - че няма да прави театър като него, както и че прокуратурата занимава обществото с вадене на "кирливите си мръсни гащи".

И веднага след това нападна Гешев - че явно е "голям родолюбец и патриот".

Затова Сарафов изреди: Гешев живее без пари в държавна резиденция на Боровец - легендарната Къща на регентите.

"Може би там ще намерите и прословутия мултитемпературан охладитал!", закова заместникът.

(Какно е известно, след разчул се скандал след последното правителство на Бойко Борисов, на Гешев му се наложи да се изнесе от резиденция "Бояна" където пък живееше, до 2021 г., б.р. на Клуб Z)

Сарафов продължи, че къщата се води служебна почивна база на ПРБ, но "за съжаление до нея няма достъп никой от магистратите защото г-н Гешев просто я приватизира за собствено ползване".

Той добави, че служителите са ползвани като "лични слуги". И предложи - ПРБ да я върне на държавата, щом така и така не се ползва от всички.

Двата автомобила, с които се движи главният прокурор струват по над 1 млн. лв бройката (което е общоизвестно от времето на Бюрото по защита, б.р.).

Той каза още, че кабинета си главният прокурор е "превърнал в хан за ромски барони, с които знаете, че ходи да яде баклава - срамно е това!"

И още - че е недопустимо институцията прокуратура "да се ползва за личен политически пиар".

Извън пикантериите - към по-сериозните теми обаче шефът на НСлС изреди, че от думите на самия Гешев днес излиза, че той контролира делото "Барселонагейт". Него в съоченик го води и му звънял да говорят за делото (всъщност Гешев действително каза, че е имало натиск и че звънял да се интересува от съдбата на делото, свързвано с Бойко Борисов, б.р.).

"Той сам призна, че държи делото "Барселонагейт" на трупчета – както ви е се изразявате – за да може да извива ръцете на политиците.

И че делото е възложено на негов съученик, който му се отчита.

Да, това е срамна тайна която трява да се каже – защото ние наистина трябва да изчистим прокуратрата, да изчистим къщичка.

Не може делата да се държат латентно – за да се извиват ръцете на политиците .

Не може да се държи 3-4 години, за да се ползва за политически шантаж. Това е недопустимо и не може главният прокурор да използва институцията по този срамен начин", каза още той.

.По думите на Сарафов - Гешев сам е признал, че делото „Барселонгейт“ зависи лично и персонално от него.

Сарафов призова всички прокурори и следователи да направят общи събрания - при това те да са открит за мудиите.

И да признаят:

"Такъв човек ли искате начело на институцията Прокуратура!"

Той се надявал да покажат, че в прокуратурата „не са сковани отвътре“ и че „имат собствени съпротивителни сили“.

Освен това Сарафов призова ВСС спешно да отстрани главния прокурор, за да може да бъде разследван.

А после обяви, че се страхва за живота си и помоли за охрана от ГД "Охрана".

"Защото познавам г-н Гешев и именно затова се страхувам за своя живот!", остър бе Сарафов.

#Борислав Сарафов #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »