Политолог: Отиваме на нови избори, първият мандат на Габриел е обречен

Политолог: Отиваме на нови избори, първият мандат на Габриел е обречен
A A+ A++ A

„В момента първият мандат изглежда проигран. Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация“. Това мнение изрази пред БНР политологът Емил Соколов. Подкрепа от ПП-ДБ няма да има, прогнозира той.

По думите му случаят с Гешев „по-скоро е аргумент против подкрепа за първия мандат“. „След вчерашните събития идеята за институционалност, държавност отново бе употребена като носна кърпа“, каза политологът.

Реакцията на БСП беше много показателна. Никоя политическа сила в момента не иска да се забърква в този скандал между Борисов и Гешев, смята Соколов. Той добави, че със сигурност Гешев е искал да удари по Борисов, но когато спрямо ДПС главният прокурор е подходил „деликатно“ и не е имало „агресивна реторика“.

„За ДПС беше доста по-обран“, каза политологът.

Според Соколов все пак ще бъде предложен някакъв кабинет с първия мандат, тъй като има подкрепа от ДПС и ИТН, но това няма да мине, защото „първият мандат е сравнително обречен“.

Борисов е преговарял с ПП-ДБ, за да придаде „човешко лице на поредната си завера с ДПС, което е факт“, подчерта анализаторът.

БСП не би подкрепила състава на кабинет с премиер Николай Денков с втория мандат – там военен министър е Тодор Тагарев, припомни още Соколов.

„Вървим към избори предвид събитията от последните дни“, обобщи Емил Соколов.

#Мария Габриел #мандат #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници