Борисов: Все още имам надежда за разумно решение! Не мине ли нашият мандат, няма да мине и вторият

Борисов: Все още имам надежда за разумно решение! Не мине ли нашият мандат, няма да мине и вторият
A A+ A++ A

Още се надявам на разум в политическата класа. Днес им показахме, че на нас може да ни се има доверие“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на отказа на ПП-ДБ да подкрепят кабинета на ГЕРБ и избора на шеф на правната комисия в НС, за когото имаше „джентълменско споразумение“ да е от ПП и от ГЕРБ през три месеца.

„Аз не се меся в работата на Мария Габриел, но тя трябва да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи правителство“, каза той.

Според него, ако мандатът за съставяне на правителство на ГЕРБ не мине, няма да успее и вторият на ПП- ДБ, защото няма да събере нужното мнозинство за подкрепа.

„Без ГЕРБ, ИТН и „Възраждане“ и те са в огледалната позиция и ако не става в първия мандат, няма да стане и във втория“, обобщи той.

Относно скандала с главния прокурор Иван Гешев, Борисов посочи, че от години много политици искат оставката на обвинител номер едно и скандалът не може да се корени в предложението на Габриел, ако има кабинет на ГЕРБ, да бъде сменен главния прокурор.

„От много години много политици искат оставката на Гешев и до този момент скандал не се е разразил и този скандал, който сега се води, ни прави по-твърдо убедени, че политическата класа трябва да се меси само със законите и Конституцията. Законите на Крум Зарков от месеци назад казваме, че ще бъдат приети. Те дават възможност за контрол в такива ситуации, за механизъм и проверка. Това сме казали и ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа, не е наша, ние на нашите избиратели сме казали, че ще ги подкрепим и сме поели ангажимент пред евроатлантическите ни партньори законите на Зарков да бъдат приети и това сме го говорили навсякъде“, коментира Борисов.

„Министърът на правосъдието е внесъл тези закони, нашата ПГ е поела ангажимент да ги подкрепи, този, който ги е писал, носи отговорност, но много бързо като първо законодателство това трябва да е прието“, добави той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"