Собственици на заведения искат от Демерджиев инфомация за "голите обиски" в "Бушидо"

Собственици на заведения искат от Демерджиев инфомация за "голите обиски" в "Бушидо"

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват да получат информация за проверките на акцията, при която бяха съблечени 400 клиенти в пловдивския клуб „Bushido“.

Виждаме, че дневният ред на държавата е друг, но това не значи, че ще забравим за странната офанзива,проведена преди броени дни. За това настояваме да получим отговори и сме изпратили официално писмо до министъра на вътрешните работи г-н Иван Демереджиев. Започваме да се притесняваме, когато виждаме какво се случва и по българските пътища и какви са реакциите на отговорните органи на МВР, свързани с всички битови въпроси.

Нашето писмо:

Уважаеми г-н министър,

През последните седмици продължава да се дискутира меко казано странната акция в пловдивския клуб „Bushido“ и многочасови обиски на „голо“ на клиенти в заведението.

Направихме всичко възможно, за да достигнем до реалната причина за нея и постигнатите резултати. Опитахме да се срещнем с директора на ОДМВР Пловдив, но без успех. Следим внимателно и Вашите изявления по казуса, но за съжаление до момента те по-скоро ни объркват отколкото да ни ориентират каква беше причината за въпросната акция и има ли нарушаване на човешки права по време на провеждането й. Разбрахме само, че текат проверки.

Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на обиските. Нямаме причина да се съмняваме в техните думи.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Водени от горното се обръщаме към Вас с настоятелна молба да ни уведомите какви са резултатите от насрочените проверки и какво се предвижда като наказания, ако се установи, че има служители на МВР, превишили правомощията си.

Отново бихме искали да заявим, че Българската асоциация на заведения и Сдружението на заведенията в България са твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност.

#Бушидо #БАЗ #СЗБ #Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"