Оръжията за Украйна вкараха в задочен спор военния министър и депутата Ивайло Мирчев

Оръжията за Украйна вкараха в задочен спор военния министър и депутата Ивайло Мирчев

ВМЗ Сопот

A A+ A++ A

В спор в социалната мрежа фейсбук влязоха депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев и министърът на отбраната Димитър Стоянов покрай темата за изпращане на оръжие за Украйна.

Спорът им е в продължение на вчерашното изслушване на министъра пред ресорната парламентарна комисия и тръгва от публикация на Мирчев във фейсбук. Към нея депутатът е прикрепил видео от изказване на Стоянов в отговор на негов въпрос.

"Г-н министър, от месеци циркулира информация, която между другото не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за възможността България да използва определена сума от няколкостотин милиона долара за покупка на американско военно оборудване при определени условия - ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника. В каква степен и какви действия предприема Министерството на отбраната", пита Мирчев.

Стоянов пък отговаря, че страната ни "няма остарели съветски оръжия", но Мирчев е прикрепил кратък клип със съветско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата.

Часове по-късно министър препубликува статуса на Мирчев с коментар: "Защо ли г-н Мирчев е пуснал само изрезки от проведения диспут в комисията по отбрана? Защо не изкара цялата истина? Защото е неудобна? Манипулираното изрязано представяне на проведения разговор е жалко! С лъжа и манипулации не се управлява".

По-късно пък Стоянов публикува свое видео от изказването си в комисията, в което напомня, че военните имат редица започнати проекти за модернизация, отбелязва "24 часа".

"В едно ваше интервю на 27.03. казвате, че предложението на американското правителство е за 270 млн. Казвате: "За съжаление, сме се отказали и ще останем със старите съветски железа". Първо да ви кажа, че няма да останем със старите съветски железа. Министерството на отбраната работи усърдно в посока модернизация на Българската армия", казва Стоянов.


#Димитър Стоянов #Ивайло Мирчев - ДБ #оръжия за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай