„Лудогорец” спечели Купата на България

„Лудогорец” спечели Купата на България

pixabay

A A+ A++ A

„Лудогорец Разград” триумфира за трети път в своята история в турнира Sesame Купа на България. Това се случи, след като „орлите“ спечелиха финалния мач през сезон 2022/23 от надпреварата, надделявайки над тима на ЦСКА 1948 в дуел, който се състоя на Националния стадион „Васил Левски“, предаде Gong.bg.

Символичните гости тръгнаха изключително агресивно в срещата и отбелязаха ранен гол чрез Кайо Видал в осмата минута, а отново той в 43-ата удвои актива на своя тим. „Червените“ не успяха да противодействат качествено на силния начален натиск на съперника и бързо се пропукаха, но след 25-ата минута намериха начин да се съвземат игрово.

След старта на втората част „червените“ заиграха много агресивно, което им донесе позитив в 59-ата минута и те намалиха своя пасив чрез Ивайло Чочев. Десетина след това столичани вкара и втори гол на „Васил Левски“, като Елитон се разписа, но попадението беше отменено поради засада на бразилеца. Преди това пък попадение и на Спас Делев за Лудогорец беше отменено поради засада в хода на нападението на Лудогорец.

В 83-ата влезлият като резерва за символичния гост – Матиас Тисера, разпечата вратата на Даниел Наумов и на практика гарантира третия трофей от Купата на България за тима от североизтока. В следващите дни двата отбора отново ще играят един срещу друг, този път в мач от идния кръг в efbet Лига на стадиона в Бистрица.

Успехът пък поставя "зелените" на пътя на трети дубъл, но за целта те ще трябва да спечелят всичките си мачове в първото ниво на родния футбол до края на сезона, ако това стори и ЦСКА. Двата отбора са разделени от едва една точка помежду им. Победата за Лудогорец пък прави така, че четвъртия отбор, който ще финишира в efbet Лига ще играе баражен мач със седмия от родния шампионат за турнира от Лига на конференциите.

#"Лудогорец"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници