Як хейт по Георги Господинов от завистливците Дачков, Сидеров, Максим Генчев, Богомил Бонев и Евгени Минчев

Як хейт по Георги Господинов от завистливците Дачков, Сидеров, Максим Генчев, Богомил Бонев и Евгени Минчев
A A+ A++ A

Явлението Георги Господинов накара България да се гордее, много хора не сдържаха сълзите си от радост. Писателят обедини по-добрата част от нацията на вчерашния празник на буквите - 24 май, след като спечели международната литературна награда "Букър", сравнима с Оскарите. Присъдена в жестока конкуренция за романа "Времеубежище". Господинов си подели отличието с Анжела Родел, която преведе книгата на английски.

За съжаление имаше и за пореден път негативни реакции от известни личности в социалките. Това са обичайните заподозрени Явор Дачков, Волен Сидеров, Евгени Минчев, Богомил Бонев и Максим Генчев.

"Оскар за Грозев, Букър за Господинов и остана само Еми за Манол генератора. Май Букър 23 е стигнал нивото на Оскар 23. Само сноби и тъпаци се възторгват", пише бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

"Нивото на Гошо Времеубежището е: "кораба Радецки" акостира на езерото "Ариана". Убеден съм, че английската награда е присъдена на Анджела Родел. Тя е родила нещо "наградообразно от това постно автоинтервю на Гошето от Ариана", пише режисьорът Максим Генчев.

"В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме , или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.", просташки реди проваленият политик Сидеров.

Евгени Минчев не изказва свое мнение, а споделя поста на Сидеров.

Ние няма какво да добавим освен да цитираме Елин Пелин, който казва "Ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта".

#Георги Господинов #Максим Генчев #Евгени Минчев #Волен Сидеров #Явор Дачков #Богомил Бонев #Времеубежище #Букър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »