Кирил Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия

Кирил Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия

Стоп кадър/БНТ - архив

A A+ A++ A

"Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции.

Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и про-европейско правителство час по-скоро. Имаме нужда от стабилно Народно събрание с дълъг живот", написа днес във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който изрази подкрепа за обявения за тази вечер протест пред президентството под наслов "България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО!".

Той съобщи още, че се връща ден по-рано от форума GLOBSEC в Братислава.

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер изчете междувременно днес от парламентарната трибуна декларация, в която отправи критики към президента Румен Радев след процедурата по връчване на втория мандат, по време на която държавният глава заяви, че мандатът е "дискредитиран".

"Г-н президент, чл. 1 на Конституцията гласи, че България е република с парламентарно управление. Припомняме ви, че законите на страната трябва да се спазват по буква, но и по дух", заяви от своя страна днес от парламентарната трибуна депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер, цитиран от БГНЕС.

Даниел Лорер заяви, че редовно правителство е необходимо и призова избирателите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС да приемат това трудно решение.


#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници