„Топлофикация София" пуска парното от 7 ноември

„Топлофикация София" пуска парното от 7 ноември
От „Топлофикация София" обясниха, че пускането на парното започва от детските градини, училищата и болниците, след това в жилищните блокове. Снимка: economymagazine.bg
A A+ A++ A

„Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от сряда – 7 ноември, съобщиха от дружеството.

Причината - дългосрочната метеорологична прогноза, предоставена на компанията официално от БАН, показва, че от сряда се очаква трайно застудяване.

Така са изпълнени двете условия за началото на отоплителния сезон – наличието на средноденонощната температура на външния въздух под 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за студено време.

От „Топлофикация София" обясниха, че пускането на парното започва от детските градини, училищата и болниците, след това в жилищните блокове и накрая – в административните и стопански сгради.

Компанията предупреди, че поради превключвания по топлопреносната мрежа заради началото на отоплителния сезон, е възможно да има временни проблеми в районите: Младост 4, Красна поляна, Западен парк, Гевгелийски, както и в малка част от центъра.

„Топлофикация София" информира, че през лятото са били ремонтирани над 40 обекта от топлопреносната мрежа в столицата и са били сменени близо 37 км тръби.

#„Топлофикация София" #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино