Екшън пред БТА в София! Арестуваха преди брифинг бизнесмен, сочен за близък на Пепи Еврото

Екшън пред БТА в София! Арестуваха преди брифинг бизнесмен, сочен за близък  на Пепи Еврото
A A+ A++ A

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция.

Христов трябваше да даде пресконференция от 14 часа за скандала, известен като "Осемте джуджета". Минути преди брифинга обаче той беше отведен с автомобил в неизвестна посока. От МВР потвърдиха пред БНР, че Христов е бил задържан по прокурорско постановление.

Задържаният Кристиян Христов е собственик на компанията за производство на асаньори "Изамет". Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета". Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов. По-рано днес пък бившата съпруга на Петров - Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с "Осемте джуджета", каза нашият източник. Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване, допълва "24 часа".

Снимката е илюстративна

#ГДБОП #арест #Кристиян Христов #Осемте джуджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"