„Категорично не” от Борисов да даде имунитета си, партиите с разнопосочни реакции ОБЗОР

„Категорично не” от Борисов да даде имунитета си, партиите с разнопосочни реакции ОБЗОР

фейсбук

A A+ A++ A

Парламентът осъмна с новината за поискания имунитет на Бойко Борисов като депутат по разследването „Барселонагейт” за пране на пари. Именно това засили сътресенията на фронта прокуратура срещу политици.

Борисов беше категоричен, че няма да даде доброволно имунитета си. В кулоарите на парламента той прогнозира, че има целенасочени действия от страна на прокуратурата и служебната власт.

„Аз две години бях без имунитет, две години. Категорично не да си го дам, защото трябва да си сляп да не виждаш какво си случва в момента”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според него действията на прокуратурата, но и на служебното правителство на Румен Радев, били с ясна цел.

„Защо вчера - за да няма правителство. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който ние приехме Закона за контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. И веднага започват да искат имунитети. И излиза всичката информация за партията на „Промяната”. Това не е случайно”, смята лидерът на ГЕРБ.

Софийската градска прокуратура твърди за събрани доказателства, че бившият премиер е предоставил на трети лица средства, придобити от престъпление, за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

„Нямам никакво притеснение по въпроса, никакво. Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания”, подчерта Борисов.

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” видяха силов подход от страна на прокуратурата. „Когато на някого му поискат имунитета, той трябва да реши ще го даде ли или не. Това, за което трябва да се внимава, е прокуратурата да не се използва като бухалка”, смята Николай Денков.

Имаше и призив към лидера на ГЕРБ: „Призовахме Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже от имунитета си сам”, каза Костадин Костадинов от „Възраждане”.

„Това е добра новина. Надявам се да си го даде доброволно като мен и Костадин Костадинов”, посочи независимият депутат Радостин Василев.

От БСП също призоваха Борисов сам да даде имунитета си. Корнелия Нинова написа във Facebook: „Ако не се откаже сам от имунитета си, означава, че страхливо се крие от правосъдие. Ако Борисов не направи това доброволно, в парламента се създава временна комисия. След това предстои и гласуване на имунитета му в пленарната зала”.

„Ако всичко, което твърди Борисов - че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвинение, най-резонният път е да си даде имунитета сам”, подчерта Георги Свиленски от БСП.

„Никой не е над закона. И ако има достатъчно доказателства, дали се казва Радостин Василев, или Бойко Борисов - трябва да си носят отговорност за действията”, категоричен е Станислав Балабанов от ИТН.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »