Ивайла Бакалова с обвинения към Борисов. Той: Не познавам тази жена (ОБЗОР)

Ивайла Бакалова с обвинения към Борисов. Той: Не познавам тази жена (ОБЗОР)
A A+ A++ A

След разпитите в прокуратурата - нови трусове около „Барселонагейт”. „Мис България 2001” Ивайла Бакалова излезе с обвинения срещу бившия премиер Бойко Борисов и обяви, че е била заплашвана. Лидерът на ГЕРБ от своя страна отвърна, че не я познава.

Въпреки че многократно заяви, че като ключов свидетел, разпитан по казуса „Барселонагейт”, не може да разкрива подробности, пред NOVA Бакалова разказа, че е получавала заплахи и дори влезе в конкретика.

„Няколко пъти познати от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават и да ми кажат, че това, което правя, е смело, но пък аз имам семейство”, посочи тя.

Приятели на Ивайла Бакалова също я предупреждавали: „Господин Борисов също е казал, че ще ни приключи”, обясни тя.

По предварителна информация на разпита в сряда Бакалова е трябвало да даде и данни за Борислава Йовчева, за която се твърди, че е живяла в къщата в Барселона. Причината - двете се познавали добре. На въпрос знае ли за финансово престъпление с къщата в Испания, свързвана с бившия министър-председател, Бакалова отговори: „Моето скромно мнение, доколкото мога да бъда обективна, мисля, че има”.

Вчера в Народното събрание Бойко Борисов заяви: „Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия”. А ден по-късно: „Не познавам тази жена. Какво да ви отговоря повече? Как може да знае нещо за мен човек, който дето се вика, поне футбол да сме играли”.

Бакалова разказа още, че половин час след разпита ѝ полицаи отиват в един от ресторантите на мъжа ѝ - Веселин Денков. По сигнал за незаконно притежание на птици. „След като септември 2020 влязоха в този ресторант шест институции и не можаха да намерят дори нещо, за което да се хванат”, поясни тя.

Веселин Денков беше задържан преди две години. По сигнал за лихварство и участие в организирана престъпна група. Според Бакалова някой е искал бизнеса му. На нея пък ѝ е било предложено да плати, за да отпаднат обвиненията.

„И както се казва, натиснаха копчето Enter. Този да се маха, защото очевидно пречи. Той отиде при господин Цацаров. Имаше среща в КОНПИ, за да покаже всички несправедливости, как е изнудван. Веселин Денков преди да го арестуват”, посочи Бакалова.

NOVA се свърза с бившия председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Той ни изпрати позиция от 2021 г., от която става ясно, че след срещата им е била възложена проверка. Не са установени корупционни действия, извършени от конкретни лица, заемащи висши публични длъжности, които попадат в обхвата на Комисията.

#Ивайла Бакалова #Бойко Борисов #Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"