Плевнелиев: Патриарх Максим бе воден от вяра и любов към човеците

Плевнелиев: Патриарх Максим бе воден от вяра и любов към човеците
Държавният глава изпрати съболезнователно писмо до Нeгово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий и до опечалените православни християни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В своята служба на бога патриарх Максим бе воден от дълбока вяра и любов към човеците, заяви президентът Росен Плевнелиев в съболезнователния си адрес по повод кончината на патриарха.

Държавният глава изпрати съболезнователно писмо до Нeгово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий и до опечалените православни християни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Днес Бог прибра при себе си духовния пастир на православните българи, отдал живота си за добруването на Българската православна църква и духовното въздигане на нашия народ," заявява в писмото си Росен Плевнелиев.

„В години, белязани от бури и изкушения, нашият Патриарх показа воля и положи усилия за утвърждаването на единството на Църквата и за укрепването на християнските ценности и добродетели в нашето общество. В своята служба на Бога и Църквата патриарх Максим бе винаги и неизменно воден от дълбока вяра и любов към човеците, от благочестие и мъдрост," се казва още в съболезнованието на президента.

„Нека всички заедно се помолим Бог да приеме и помилва душата на светейшия патриарх Максим," добавя държавният глава Росен Плевнелиев.

#патриарх Максим #Росен Плевнелиев #Президент на България #БПЦ #Българска православна църква

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино