Ивайла Бакалова скандално: За мен е ясно, че Бойко е баща на детето на Йовчева

Ивайла Бакалова скандално: За мен е ясно, че Бойко е баща на детето на Йовчева

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки отношения със сигурност, през годините съм участвала в някакви кампании за деца на загинали служители на МВР и по-скоро сме се виждали по работа."

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Ивайла Бакалова, Мис България 2001 и водещ свидетел по делото "Барселонагейт".

"Борисов на моменти не познава и много близка част от неговото семейство, така че не се учудвам и по никакъв повод това не ме обижда. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е никак лошо. Казала съм достатъчно по "Барселонагейт" в качеството си на свидетел.

Познавам Борислава Йовчева, но това ще е всичко, което ще кажа за нея, защото не искам да попреча на разследването. Не мога да кажа заради разследването дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и как се е сдобила с къщата в Барселона.

Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам предвид само този главен прокурор, а доста главни прокурори назад. Прокуратурата се е събудила по политически причини. Също по политически причини беше и заспала. Но по каквито и причини да се е събудила, аз наистина искам да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, отколкото никога.

Аз и целият български народ искаме да разберем какво точно се е случило. Надявам се целият български народ да получи чувство за справедливост.

Според мен разследването не цели да установи дали Борисов е баща на това дете. За мен това е ясно и спирам до тук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, за да се грижи за това дете", категорична е Бакалова.

"Държавата се управляваше като лична фирма. Това, на което бях свидетел беше 2-3 години опити за изнудване. Към мен имаше и има натиск от свързани с политици. Изнудването започна преди протестите, 2-3 години преди това. Веселин Денков никога не е финансирал протестите. Не се страхувам, защото нямам никаква зависимост. В момента търсят видеа, да видят какво могат да изкарат за мен. Търсят мъже, клипчета, няма как да ги намерят, моите мъже са публично известни, от двама от тях имам деца", продължи бившата миска.

"Да, г-н Борисов, нормално беше 2 г. да си дадете имунитета - вие си имахте прокуратура. Сега, когато нямате прокуратура, не си давате имунитета. След показанията ми в прокуратурата, в ресторанта на мъжа ми полицаи направиха проверка по сигнал от 2010 г. за притежание на незаконни птици. Моят мъж се занимава с отглеждане на птици от години и всичко е законно. Нямаме никави притеснения, но това е пак "чук, чук, внимавайте какво правите, имате бизнес". Аз не искам да мълча. Аз бих оставила Иван Гешев. Очевидно се е събудил. Очевидно иска да свърши нещо, по разпитите ми в прокуратурата видях, че се работи сериозно. Бих го оставила, защото е близко да се сетиш, че този човек ще знае къде да пипне. Бих му дала време да си свърши работата и да видим дали е толкова лош, колкото всички го изкарват. Ако Борисов е невинен, защо не си даде имунитета? Аз отивам на разпит без адвокат", завърши Ивайла Бакалова.

#Ивайла Бакалова #Барселонагейт #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »