Пеевски: С Христо Иванов обсъждахме да премахнем фигурата на главния прокурор

Пеевски: С Христо Иванов обсъждахме да премахнем фигурата на главния прокурор

стоп кадър

A A+ A++ A

С Христо Иванов обсъдихме да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло. С правосъдния министър говорихме за конституционната реформа. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"Запознали са се вчера, нали качихме на сайта нашите предложения, те са доста остарели вече, защото бяха преди година и половина. Видяхте, че приехме механизма да контрол на главния прокурор", обясни Делян Пеевски.

Депутатът от ДПС обясни, че това са били базови обсъждания. „Но нека не говорим вече, нека видим и техните предложения и ще обявим нататък, когато започне да говори комисията“, посочи той.

Пеевски обяви, че преди година и половина от ДПС са решили, че трябва да има конституционна реформа за премахване на влиянието на главния прокурор. „Тогава орязахме изцяло пълномощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахване на тази фигура“, каза още той и попита дали тази фигура не тежи на обществото.

По отношение на внесените в деловодството документи за „Барселонагейт“ и дали се е запознал с тях, Пеевски заяви: „За какво трябва да се запозная?“
Той обяви, че не е коментирано членството му в конституционната комисия. „Търсим консенсус. Тук не става въпрос за една личност. Всички имат проекти, ще седнем и ще работим върху всички. Трябва да намерим общо съгласие, никой не може да доминира тази комисия или тази конституция“, категоричен е Пеевски и допълни, че това е конституцията на България и трябва да я направят заедно. Той уточни, че все още от ДПС не са видели проект на ПП-ДБ, но го очакват и когато го получат, ще го коментират. Депутатът призова процесът да не се форсира.

#Христо Иванов #Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници