Ново земетресение удари край Пловдив!

Ново земетресение удари край Пловдив!
A A+ A++ A

Ново земетресение край Пловдив. То е с магнитуд 3,4 по Рихтер и е регистрирано в 15:14 ч. Това стана ясно от данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Трусът е регистриран на 4 км от Асеновград и на 16 км от Пловдив.

Земетресението е усетено по високите етажи на жилищните сгради в града. Местните споделят, че то е продължило за кратко. Превантивно в някои училища децата са изведени. След успокояване на ситуацията занятията ще продължат.

"Усети се звук и леко разклащане. Усетихме го, доста ни разлюля," коментираха подплашени хора усетили труса.

"На летище Пловдив се усети", описаха случилото се други потърпевши.

"Бях права и не го усетих, но моят приятел беше на дивана и каза че всичко се разтресло. Не беше чак толкова силно. На 4 етаж сме", разказва друга жена, усетила земетресението.

Земетресението продължи секунди, размина се без пострадали и сериозни поражения. В Спешна помощ не е имало обаждания от паникьосани хора.

Силният трус беше усетен и в Русе - на 209 км от епицентъра, както и във Велинград, Велико Търново, Пазарджик, Враца, Перник, Шумен, Комотини, Серес. Трусът е почувстван леко и в Атина, както и в Румъния. Силно са го усетили в Стара Загора, а софиянци по високите етажи съобщиха, че са доловили разклащане.

В сряда трус с магнитуд от 4,8 по Рихтер разтресе Пловдив в 15,26 часа в сряда и стресна хората по високите етажи, напомня "24 часа".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"