В Полша ограбиха американски влак със снаряди за Украйна

В Полша ограбиха американски влак със снаряди за Украйна

Pixabay

A A+ A++ A

Възникнал е инцидент в Полша, при който е бил ограбен американски влак със снаряди за Украйна, охраняван от войски на НАТО, съобщава вестник "Wyborcza" със съдействието на "РИА Новости".

Заподозрените в ограбването са били задържани, а откраднатите снаряди са били върнати, съобщава вестникът, без да посочва датата на инцидента, цитира news.bg.

Според доклада, "на железопътната гара във Венглинец, в Долна Силезия, бяха откраднати кутии с боеприпаси от влак, охраняван от войници на НАТО. Снарядите най-вероятно са били предназначени за Украйна". Съобщава се, че служителите по сигурността на железниците на гарата забелязали липсата на пломби на един от вагоните. Според информацията на "Wyborcza", това е влак на американската армия, а крадците са отнели четири каси с боеприпаси.

По информация от портала O2.pl, откраднатите кутии са съдържали 155-мм осколочно-фугасни снаряди за оръдия.

Прессекретарят на войсковата жандармерия (полската военна полиция), Томаш Чуловски, заяви, че по случая са задържани трима души, а кутии с откраднати боеприпаси са били иззети и "нищо не липсва".

Според полската телевизия, във връзка с инцидента са задържани трима мъже на възраст 26, 34 и 39 години, които преди това са били осъждани за имуществени престъпления. Те се изправят пред заплаха от до 10 години затвор, допълва"Нова ТВ".

#влак #снаряди #оръжие за Украйна #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »