Американка гласува на път за родилното

Американка гласува на път за родилното
Родилката настояла на път за болницата да спрат в избирателната секция в района й. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нищо не успя да спре Галисия Малоне, която за първи път има право на участие в изборите, да пусне бюлетината си на президентските избори в САЩ, нито дори предстоящото всеки момент раждане на първото й дете.

21-годишната жителка на Долтън, щата Илинойс, предградие на родния град на президента Барак Обама – Чикаго, започнала да изпитва родилни болки в полунощ с контракции на всеки пет минути, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Тя обаче настояла на път за болницата да спрат в избирателната секция в района й, която уместно за случая се нарича Църква за празнуване на новия живот, за да пусне бюлетината си.

„Никога не съм гласувала преди, така че това беше голяма промяна в живота ми", заяви Малоне пред чикагското новинарско радио WBBM.

„И исках това да е трамплин за дъщеря ми. Просто опитах да чета бюлетината и да дишам, да чета и да дишам. Само това си повтарях: „Чети и дишай, чети и дишай", разказа бъдещата майка.

„Свалям шапка на Галисия за това, че не позволи на нищо да провали гласуването й. Какъв прекрасен пример дава тя на бъдещото поколение", заяви Дейвид Ор, представител на избирателната секция в окръг Кук, където Галисия гласувала.

#САЩ #избори #Илинойс #Чикаго #Барак Обама #Президент на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници