Атракционите на морето - рекордно скъпи! Разходка с лодка хвръкна до стотачка, яхаме "банан" за 20 лв.!

Атракционите на морето - рекордно скъпи!  Разходка с лодка хвръкна  до стотачка, яхаме "банан" за 20 лв.!

Pixabay

A A+ A++ A

Атракционите на морето тази година са рекордно скъпи. Цената на разходка с лодка за четиричленно семейство удари стотачка, показа проучване на „Телеграф“. Половин час каране на джет стига 200 лв., а возенето на надуваем банан чукна 20 лв.

Яхти

Най-много са офертите за водни атракции, като сред най-предпочитаните тази година са разходките с лодки, яхти и корабчета. С 37 лв. трябва да се бръкнете за разходка по вода от Созопол до Несебър. Таксата за дете, без значение дали е бебе, е 17 лв. Билетът обаче е еднопосочен и за да се върнете, трябва да платите още толкова. Така за едно четиричленно семейство от двама възрастни и две хлапета плаването между двата курорта излиза 108 лв. само в едната посока. По-евтина е обиколката около Созопол с корабче. Маршрутът е до остров Свети Иван и обратно и излиза 15 лв. за възрастен и 7 лв. за дете. Ако искате снимка от професионален фотограф на борда, трябва да платите допълнително.

Колела

За 30 лв. в Созопол ще ви дадат водно колело за час, а ако искате да има и пързалка, таксата се вдига с 10 лв. За една обиколка с водни ски пригответе 80 лв. И тази година има интерес към надуваемите атракциони, като возене върху банан е 20 лв. на човек. Парашутът за един е 90 лв., за двама – 140 лв., а 190 лв. е, ако сте трима. Цената за каране на джет тръгва от 70 лв. за 10 минути и стига до 200 лв. за половин час.

Пакети

Има и специални пакети, които съчетават няколко атракциона наведнъж. За ски джет, возене върху надуваема играчка и летене с парашут, дърпан от моторна лодка, ще ви вземат общо 160 лв. Промоционална е цената за двама и е общо 230 лв. Има отстъпка и в таксата за каране на детска кола в центъра на Созопол. Намалението е, ако качите две хлапета наведнъж. За да доставите тази радост на малчугана, ще трябва да приготвите 8 лв. за 5 минути. Ако децата са две в една количка, таксата е 10 лв. Така за второто плащате само 2 лв.

Ралица Димитрова, "Телеграф"

#МОРЕ #атракцион #поскъпване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници