Xbox таблетът може да се окаже реалност

Xbox таблетът може да се окаже реалност
A A+ A++ A

Още през юни се появиха упорити слухове, че Microsoft работи усилено и върху специален геймърски таблет, който ще се продава под силната марка Xbox. Това се случи още преди обявяването на таблетите от серията Surface, първият от които вече е на пазара. След анонса на Surface новините около Xbox таблета замряха и мнозина решиха, че всичко е било просто безпочвен слух. Според актуална информация на сайта The Verge обаче това не е така, а на всичкото отгоре и информацията от юни е била почти коректна и вече се работи по финалния набор от характеристики.

Според източниците на изданието таблетът ще е със 7-инчов дисплей с разделителна способност 1280 x 720 пиксела. Като процесор ще се използва специално създаден ARM чип, комбиниран с RAM памет с бърза шина, които ще са оптимизирани за игрова употреба. От сайта посочват, че тези характеристики могат да бъдат променени, за да се използва нов чип на Intel, и като цяло таблетът се проектира като независим от конкретна хардуерна архитектура.

Посочва се, че операционната система няма да бъде Windows 8, а специална версия, която е базирана на ядрото Windows NT, което вече присъства и в Windows Phone 8. Все пак става дума за Xbox таблет, който ще се използва почти само за игри. Microsoft работят по версия на Windows, която ще акцентира върху геймърската част, но ще предлага и екстри като SmartGlass, работа със съобщения и вероятно браузър.

Естествено, за момента нищо това не е потвърдено официално от Microsoft, но също така за момента няма и никаква форма на опровержение на появилите се материали за таблета. От The Verge посочват още, че компанията е създала секретен производствен процес за таблетите си Surface, който е отделен от партньорите, които обикновено произвеждат конзолата Xbox. Той ще се ползва и за направата на новия таблет, докато бъдещата конзола Xbox 720 ще се произвежда от компании като Pegatron или Foxconn. Ако игровият таблет междувременно не бъде пенсиониран, премиерата му може да се състои преди представянето на следващата конзола Xbox, което вероятно ще се случи догодина.

http://www.theverge.com/2012/11/6/3608432/xbox-surface-xbox-tablet-7-inch

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници