Братя, избили зъбите на 17-годишен, отказват да признаят вина

Братя, избили зъбите на 17-годишен, отказват да признаят вина
Вечерта на 4 ноември Иван и Младен Кънчеви нанесли побой на 17-годишния Даниел Алексиев, като го оставили с разбити два предни зъба, множество синини и отоци по цялото тяло. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама братя, избили зъбите на 17-годишен свой съгражданин от Плачковци, отказват да поемат отговорност за побоя, за който признали устно пред полицията за да избегнат жалба.

Вечерта на 4 ноември Иван и Младен Кънчеви пресрещнали със своя автомобил „Уаз" 17-годишния Даниел Алексиев, който търсел баба си със семейната кола в квартал „Стоевци".

Даниел живее с баба си и болния си дядо, тъй като родителите му са разделени. Същата вечер дядото се почувствал зле и помолил внука си да повика баба си, която обаче не отговаряла на мобилния си телефон, затова младежът тръгнал да я търси с колата.

Когато двата автомобила спрели, двамата братя слезли от уазката и започнали да удрят Даниел Алексиев с юмруци през отворения му прозорец, след което го свалили от колата, съборили го на земята и започнали да го ритат.

Жестокият побой над непълнолетния, продължил около 5 - 6 минути, го оставил с разбити два предни зъба, множество синини и отоци по цялото тяло.

Уплашен и окървавен, Даниел се обадил на баща си в Стара Загора и му разказал за случката. Баща му веднага отишъл в Плачковци и двамата заедно отишли в полицейския участък на Трявна, за да подадат жалба.

На място са извикани и побойниците, които пред служителите на реда признали за нанесения побой, дори обещали да платят лечението на разбитите зъби, за да приключи всичко без подаване на жалба.

Младежът и баща му отказват случаят да бъде потулен и пускат своята жалба. Битият Даниел е освидетелстван от съдебен лекар и стоматолог.

Иван и Младен Кънчеви обаче категорично отказват да признаят вината си в писмени показания, а дежурният полицай обявил, че не може да ги накара.

Даниел Алексиев се съмнява, че Иван Кънчев, който е шофьор на кмета на Плачковци, е в близки отношения с ръководни фигури от полицията в Трявна и те са подучили двамата братя да не признават нищо в обясненията си, тъй като няма други свидетели на инцидента.

Двамата братя обаче продължават да сипят закани към цялата фамилия.

Според младежа причината за нападението срещу него е това, че няма шофьорска книжка, а вечерта на 4-ти ноември братята са го засекли да кара лекия автомобил.

#Плачковци #побой #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници