Софийският университет е най-големият длъжник на „Топлофикация"

Софийският университет е най-големият длъжник на „Топлофикация"
Освен Алма Матер, още около 700 000 клиенти дължат общо 260 млн. лв. на „Топлофикация". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Софийският университет „Св. Климент охридски" дължи над 1.5 млн. лв. на „Топлофикация" София за последните два отоплителни сезона, заяви зпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

По думите на Цветанов Софийският университет е най-големият длъжник и единственият университет, който не погасява задълженията си, предаде БГНЕС.

„В момента сме в преговори с ръководството на СУ, вероятно ще постигнем споразумение за разсрочено плащане на задълженията, така че да могат да ги заплатят до следващия отоплителен сезон", казаЦветанов.

Освен Алма Матер, още около 700 000 клиенти дължат общо 260 млн. лв. на „Топлофикация", информира Цветанов. 74% от тях имат задължения от 0 до 6 сметки, 7.4% са със задължения за над три години, добави изпълнителният директор.

От днешна дата са налице рамкираните нормативни условия за пускане на парното – три дни средно денонощната температура да е под + 12 градуса, както и дългосрочна прогноза за застудяване, каза още Цветанов.

„Всички ремонти по топлопреносната мрежа са приключили, няма никаква причина която и да е сграда на територията на София да не бъде снабдена. В рамките на три дни ще бъде захранена цяла София, това значи петък следобед", заяви той.

Традиционно парното първо се пуска в детски училища и градини, социалните заведения, след това жилищните сгради и накрая административните сгради, обясни Цветанов.

„Ние сме в постоянни преговори с „Булгаргаз" и Министерството на икономиката, не очакваме проблеми с доставката на газ", увери той.

„Разплащаме се всеки ден. Всички пари, които пристигат от клиентите, отиват към „Булгаргаз" приоритетно", заяви Цветанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници