21 детски градини се строят в София

21 детски градини се строят в София
A A+ A++ A

Общо 21 детски градини се строят в момента на територията на Столичната община. 15 от тях трябва да са готови до края на годината и да приемат деца.

Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, която провери строителството на нова детска градина в кв. "Горна баня" заедно с кмета на район "Овча купел" Ангел Стефанов.

Детската градина в кв. "Горна баня" е с един от най-хубавите проекти, който беше направен под ръководството на главния архитект на София Здравко Здравков, каза столичният кмет. Градината е много красива, но за съжаление строителството й изключително много се забави.

"Това е една от първите градини, чието изграждане започнахме по новата програма за строителство на детски градини. Много от другите градини вече са построени, но не и тази", каза Фандъкова.

"Изпълнителят обещава, че ще бъде готова до края на август, но съм убедена, че това не може да се случи", коментира кметът. По думите й причината е спирането на строителството за близо година заради инфлацията и покачването на цените на материалите.

"Този мандат беше белязан от ужасяващи кризи - COVID пандемията, инфлацията, разправиите с изпълнители по повод нуждата от индексации, каза Фандъкова и изрази надежда до края на годината детската градина да бъде готова. През това лято трябва да бъдат изградени и улиците около детската градина. Те вече са проектирани и имат избрани изпълнители", информира тя.

За да бъде готова детската градина в "Горна баня" предстои довършването на мокрите помещения, полагането на настилки, поставяне на осветителни тела, тавани и вертикална планировка. Оборудването е произведено и предстои да бъде доставено, съобщи кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов.

#Йоданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници