Река в Лом излезе от коритото си

Река в Лом излезе от коритото си

pixabay

A A+ A++ A

Частично бедствено положение бе обявено в община Лом. Причината са силните порои заради разрушена инфраструктура. В селата около Монтана правят равносметка на щетите.

Река Бучка е излязла от коритото си след пороите, наводнила е дворове и мазета. В село Студено Буче загубите са за хиляди левове.

„В 2:27 часа през нощта водата дойде на талази, изведнъж, не беше постепенно покачването на нивото”, каза потърпевшият Йордан, предава Нова телевизия. Той обясни, че нарочно не са почистили линията, очертана от наносите – „ето докъде е стигнала водата”. Придошлите води са повредили инструментите му - дрелки, ъглошлайф, машина за разбиване на цимент, оставени в мазето.

Според кмета на село Студено буче Петър Петров най-пострадали са къщите, близо до реката. „Имаме близо до реката къщи, които бяха наводнени - и приземните етажи, и мазетата. Извиках още през нощта, след оттеглянето на водата багер, който почисти тази улица, за да може да се минава. Асфалтът беше изваден - на средата на улицата. Имаше коли, повлечени от водата. Преместихме ги с багера и към 6:00 часа сутринта започнахме отводняване на мазетата и приземните етажи”, каза Петров.

#Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници