Магнитни бури юли 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури юли 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

pixabay

A A+ A++ A

Кога ще има магнитни бури през юли 2023?

Слънчевите изригвания са явление, което не може да бъде контролирано. Но можете да се подготвите за магнитните бури като да вземете превантивни мерки. Те ще помогнат за укрепване на имунната система и нервната система, ще облекчат стреса на тялото и ще намалят неприятните симптоми.

За да се подготвите за обявените неблагоприятни дни през юли2023, трябва да знаете кога точно ще се появят магнитните бури през месеца.

Датите на магнитни бури през юли 2023

Датата и силата на геомагнитното смущение са показани в таблицата по-долу.

График на дните с магнитни бури юли 2023

Кога предстоят опасни дни през юли 2023?

Магнитни бури юли 2023 – график по ден и час

Датите на магнитни бури през юли 2023
Датите на магнитни бури през юли 2023

По време на слънчево смущение се освобождава голямо количество енергия. Енергийните течения влияят на магнитното поле на планетите, до които достигат. Това важи и за Земята. Такива процеси се случват редовно и много хора просто спират да забелязват промените. Но има и такива, които страдат от метеорологична зависимост. При тях дори и най-малките метеорологични и магнитни промени се отразяват изключително негативно на здравето. Според статистиката, около 10% от хората се оплакват от здравословни проблеми, а повече от една трета от хората, живеещи на нашата планета, ясно усещат геомагнитните промени.

Официалната медицина все още не включва метеорологичната зависимост в списъка на заболяванията, въпреки че много лекари потвърждават промените във функционирането на тялото по време на магнитни бури. Твърди се, че в такива моменти вискозитетът на кръвта се променя, като по този начин се увеличава рискът от образуване на кръвни съсиреци, както и други проблеми на сърдечно-съдовата система.

Може да има и други симптоми, за които трябва да внимавате:

Внезапни главоболия

Нарушение на сърдечния ритъм, повишено налягане

Промени в настроението, силна умора или хиперактивност, раздразнителност и агресия

Обща слабост, намаляване на защитните способности на тялото, нестандартен отговор на провеждано лечение

Световъртеж и припадък

Тези симптоми са най-често срещаните, но този списък не е изчерпателен. Всеки човек е уникален и изживява по различен начин въздействието на магнитните бури. Ако някой от симптомите се появи за първи път, това е причина да се свържете с лекар и да преминете медицински преглед. Това ще ви позволи да идентифицирате проблемите в работата на тялото на ранен етап и да започнете своевременно лечение.

Как да се подготвим за магнитни бури?

Много здравословни проблеми могат да бъдат избегнати, ако се извършва навременна профилактика и медицински прегледи. Това правило важи и за магнитните бури. Експертите съветват да се занимавате с оздравителни и подготвителни процедури както в дните на магнитните бури, така и преди тях.

Следните дейности ще помогнат за намаляване или пълно премахване на неприятните симптоми:

Ограничаване на физическата активност

Движението е живот. Упражненията определено имат ползи за здравето, но в дните на висока слънчева активност те само ще навредят.

Водни процедури, базирани на температурен контраст

Смята се, че такива дейности помагат за укрепване на сърцето и кръвоносните съдове, така че редовното им практикуване ще помогне за намаляване на симптомите. Но някои експерти твърдят, че в дните на магнитни бури не се препоръчва да се взема контрастен душ. Това ще създаде допълнителен стрес върху сърдечно-съдовата система.

Нормализиране на диетата

Няколко дни преди началото на неблагоприятните дати се препоръчва да направите промени в менюто. Трябва да се премахнат мазни, пикантни и солени храни, тъй като те влияят негативно на метаболизма.

Пиене на повече вода

Достатъчно количество течност ще помогне за нормализиране на метаболизма. Препоръчва се да се пие само чиста вода или билкови чайове. Черният силен чай и кафе са категорично противопоказни в дните на магнитни бури.

По-малко конфликти

Експертите препоръчват да останете в спокойна среда и ако това не е възможно, тогава е по-лесно да се свържете с проблема. По време на стресови ситуации налягането се повишава и това е изключително противопоказано в неблагоприятни дни.

Отказ от алкохолни напитки и тютюн

Необходимо е да спрете да пиете алкохол три дни преди настъпването на критичен момент, така че продуктите от гниенето да имат време да напуснат тялото. Никотинът, съдържащ се в тютюна, води до вазоконстрикция, което също създава допълнителен рисков фактор.

Контрол на състоянието

Необходимо е да се следят промените в здравословното състояние и при рязко влошаване да се потърси медицинска помощ. Това е особено важно за възрастните хора.

Други неблагоприятни дни през юли 2023

Според астролозите, не само Слънцето, но и Луната създава проблеми на човека. И въпреки че такова влияние не е потвърдено от официалната медицина, то не трябва да се пренебрегва напълно. В астрологичните прогнози се посочва, че най-често проблемите възникват при възрастните хора и тези с отслабена имунна система.

Опасни дни през юли 2023

Според лунния календар, през юли 2023 г. ще има няколко неблагоприятни дни:

3 юли 2023 – пълнолуние

В тази фаза енергията на Луната е на максимално ниво и това не предвещава добро здраве. Тялото реагира много остро на всякакви външни фактори и това може да доведе до нежелани резултати при лечението и възстановяването.

17 юли 2023 – новолуние

В тази фаза здравето ще се влоши по обратната причина – поради липса на енергия. Човекът се чувства по-уморен от обикновено. Имунитетът се бори трудно с негативните външни фактори.

10 и 26 юли – първа и трета четвърт на Луната

В такива моменти човек е най-уязвим емоционално. Всяка стресова ситуация ще повлияе значително на цялостното благосъстояние.

3, 11, 17 и 26 юли – сатанински лунен ден

Според астролозите, на тези дати се проявяват всички негативни качества на човека. Под влиянието на Луната той може да извърши необмислени и рисковани действия, които в крайна сметка ще доведат до здравословни проблеми.

През юли 2023 г. се очакват силни, средни и слаби магнитни бури. Геомагнитните смущения ще причинят много здравословни проблеми на чувствителните към времето хора. Трябва да се подготвите предварително за опасни дни и да извършите профилактика. Това ще помогне за намаляване на неприятните симптоми или пълното им премахване./Happy-woman

#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници