Какво да очакваме при Меркурий в знак Рак

Какво да очакваме при Меркурий в знак Рак

pixabay

A A+ A++ A

Меркурий, който вече се настани във водния знак Рак, ще остане там до 11 юли.

Меркурий е планетата, която отговаря предимно за нашето общуване и преминавайки през определен знак, сменя нагласите ни. Символизира способността да се свързват нещата заедно, показва освен как комуникираме, но и как възприемаме и как най-добре научаваме рационалното.

Ракът е воден знак, управляван от Луната. Меркурий в този чувствителен знак на зодиака изостря чувствата и емоциите. Меркурий в Рак е като да имаме антени на главата като тези при раците, с които да събираме всякакви впечатления от околната среда. Силно могат да ни докосват думи и неща, които се случват около нас. Историите на другите лесно могат да докоснат сърцето ни. Затова трябва да сме много внимателни как получаваме информация и да не приемаме всичко много лично. Лесно можем да усетим дали някой е искрен дори само по звученето на гласа му.

Тихите и срамежливи хора ще станат малко по-екстровертни и ще започнат да изразяват по-лесно себе си. Тези, които обичат много да говорят, сега ще станат още по-бъбриви при този транзит. Меркурий в Рак помага на хората лесно да се обърнат към себе си и да са наясно с мислите си. Като цяло ще бъдем повече емоционални, отколкото практични. Ще имаме потребност да прекарваме повече време със семейството и приятелите си, затова ще се планират чести срещи и кратки пътувания.

Ще бъдем прекалено емоционални и ще очакваме тези около нас да ни слушат и разбират. Засилва се склонността да се търси внимание и да очакваме хората да разбират нашите чести промени в настроението и поведението. Настроенията обаче може да замъгляват преценката и да ни правят склонни към самозалъгване.

Благоприятен период ще имат тези, които се занимават с актьорско майсторство, театър, драматургия. Също така тези, които се занимават с търговия или работят като писатели, ще се чувстват добре, ще имат по-добра концентрация през този период.

Според ведическата наука, за да спечелим благословията на Меркурий е добре да се подарят зелени дрехи на нуждаещи се млади момичета в сряда. За да укрепят Меркурий, индийските астролози препоръчват да се правят дарения на домове за сираци, да се помага на студенти и бедни хора.

Старайте се да създадете хубави спомени през този период на преминаването на Меркурий!

#Меркурий #ретрограден Меркурий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници