Пак вдигат цените на водата и тока

Пак вдигат цените на водата и тока
A A+ A++ A

Очаква се Комисията за енергийно и водно регулиране да приеме окончателното решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода, които ще влязат в сила от 1 юли и ще важат за следващия едногодишен период. Предвижда се електроенергията за бита да поскъпне с около 4-5 процента , а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до половин процент.

Първоначалните разчети на Комисията предвиждаха увеличението на цените на тока да е по-ниско с около процент от сега очакваното поскъпване с 4-5 на сто, но се наложи те да бъдат преразгледани, след като служебният енергиен министър Росен Христов в последните дни на мандата си издаде заповед, с която бяха променени квотите за регулирания пазар на държавната ТЕЦ „Марица Изток – 2“.

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов вече обяви, че предвижданото повишение на цените на парното и топлата вода е под половин процент средно за страната.

Новите цени на тока за бита, парното и топлата вода влизат в сила от 1 юли и ще се запазят през следващия едногодишен период, освен, ако няма драстични промени в цените на газа и въглеродните емисии, от които зависят и техните цени.

#ток #тока #вода #водата #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници